Şeker Kız Candy


Sarışın, çilli, sevimli Candy, bir yetimhanede rahibe Mary ve bayan Pony ile yaşayan 6 yaşında bir kız çocuğudur. Yanından hiç ayrılmayan bir de evcil rakumu vardır, en iyi arkadaşı Annie’dir. Bir gün Annie’yi zengin bir aile evlat edinince Candy çok üzülür ve Ponny Hill tepesine gidip ağlarken “Biliyor musun küçük kız gülereken daha tatlı oluyorsun” diyen bir ses duyar. Bu İskoç giysileri giyinmiş, gayda çalan, esrarengiz bir oğlan çocuktur ve Candy başını çevirdiğinde aniden ortadan yok olur, geride kartal şeklinde ve üzerinde A harfi olan bir broş bırakmıştır. Candy ona ‘tepenin prensi’ ismini takmıştır.

Daha sonra Candy’yi de bir aile evlat edinir daha doğrusu onu hizmetçi olarak kullanmaya başlarlar, üstelik evin iki çocuğu Eliza ve Neal kıza çok kötü davranmakta, eşek şakaları yapmaktadırlar. Çocukların bir de kuzeni vardır, Anthony, zamanla Anthony ve Candy birbirlerine aşık olurlar, hatta Anthony Candy için özel, beyaz güller yetiştirir ama bu aşk Anthony’nin attan düşerek ölmesiyle acı biçimde sona erer.

Sonraları, yatılı okul günleri gelir, kim olduğunu hiç duymadığı, esrarengiz bir bey Candy’ye yardım etmektedir, onun bir hanımefendi gibi yetişmesini istemektedir. Ama yatılı okulda yine Eliza ve Neal yüzünden zor günler geçirir. Candy, Anthony’ye tıpatıp benzeyen Terry isminde bir genç görür, onunla aynı okuldadırlar, Cand ve Terry birbirlerine aşık olurlar ama onları kıskanan Eliza, rahibeler onları şikayet edip, Candy’nin okuldan atılmasın sebep olur. Terry Amerika’ya gider oyuncu olmak istemektedir, Candy de peşinden bir yük gemisine gizlice binerek o da Amerika’ya gider, orada birbirlerine kavuşurlar ama Terry’nin oyun provaları sırasında başına gelen bir kazada hayatını kurtaran kız sakat kalınca, Terry kendisini o kıza borçlu hisseder - dahası kız Terry’ye şantaj yapmaktadır- ve mecburen onunla evlenir. Kalbi ikinci kez kırılan Candy, sonunda kendisine hep yardım eden kişinin çocukken Ponny Hill tepesinde gördüğü ‘Tepenin Prensi’ olduğunu öğrenir. Mutluluk sonunda yine yüzüne gülmüştür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Acıların Kadını : Bergen

Sex Bağımlısı Ünlüler

Linda Lovelace