Bölgesel Dönem Starcıkları...2.Bölüm - Keremcem

Sadece ve sadece kendi ülkesinde dinlenen tanınan,bir dönem sonrası unutulan ; dünya çapında kendini tanıtamamış kişilerin oluşturduğu topluluk....

İkinci bölümüzün kahramanı 1977 doğumlu Keremcem.Ortaokulu İzmir Özel Fatih Koleji'nde tamamlayan Keremcem, Muğla Turgut Reis Lisesi yıllarında gitarla tanıştı. Yaz tatillerinde Ege'nin balıkçı köyü Güllük'teki barlarda çalıp söyledi. İlk şarkı söylemeye başladığında aldığı olumlu tepkilere şaşırdı ve bu işi yapabildiği kadar devam ettirmeye karar verdi.Lise son sınıfta yeni öğrendiği bilardo nedeniyle üniversiteye giremedi. Dershane için gittiği Ankara dönemi başladı. Ankara’da geçirdiği 1995 senesinde beste yapabildiğini anladı. Beğendiği şiirleri besteleyerek işe başladı. İzmir'de 1996 senesinde kendi deyimiyle ilk ‘tam’ şarkısı olan ‘Elimde Değil’'i yaptığında mutluluktan havalara uçmuştu. Bu dönemde doğup büydüğü yere hiç de uzak olmayan İzmir, hayatında daha da önem kazandı. Artık o bir "İzmirli"ydi.96’da Ege ünüversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü kazandığında yine İzmir'deydi. Bu dönemde hayatında müziğin olmayacağını düşünüp korktu ama mezun olduğunda üniversite yıllarının onu müzikten uzaklaştırmak yerine, daha çok müziğin içine çektiğini farketti. Şarkı yapmada en verimli senesi 2000 senesiydi. İstanbul'a yerleşme arefesinde yaptığı Eylül isimli şarkı, İstanbul macerasının başlangıcı oldu. Hayatının her döneminde destek olan ailesi Keremcem'e İstanbul fikrinde de destek verdi.İstanbul'da Yonca Evcimik onu dinleyen ilk profesyoneldi. Üç sene boyunca tüm çabalarına rağmen bir sonuç alamadı. Tam dönmek üzereyken yolu Aykut Gürel ile kesişti. Seden-Aykut Gürel ailesinin arkadaşlığı Keremcem'e ilaç gibi geldi. Aykut Gürel aranjörlüğünde ilk albümü 3 ay gibi kısa bir sürede çıktı.2004 de ilk albumu "Eylül" piyasaya sürüldü.


İlk klibiyle birlikte oldukça yakışıklı gözüken Keremcem bu sayede televizyoncuların dikkatini çekti.2005 yılında TRT'de yayınlanan Kerem ile Aslı filminde Pelin Batu ile başrolü paylaştı. 2005 yazında Medyapım tarafından çekilen Aşk Oyunu adlı dizide oynadı ve Ask Oyunu adli Dizi sayesinde Popüler olmayi basardi.Bu sayede müzikteki sadeliğini atıp dikkat çeker birisi olmustu.
İkinci albumu "Maia"'ı Seden Gürel ile birlikte 2005 de piyasaya sürdü.Bu albumde eski bir şarkının cover vardı ve belkide Keremcem'in ilk başarılı müzik çalışmasıydı.

Yaz dönemi için çekilen Aşk Oyunu, izleyiciler tarafından tam puan alınca 2006'da sezon dizisine dönüşüverdi. 2006 yazında yeni albüm çalışmaları nedeniyle Yasemin Ergene ile başrolünü paylaştığı Aşk Oyunu dizisinden ayrıldı.Ve üçüncü albumü "Aşk Bitti" 'i 2007 yılında piyasaya sürdü.Çıkış parçası Aşk Bitti ile başarılı olan diğer çalışmalarıyla dikkat cekemedi.


2007 Mart-Mayıs aylarında Atv'de yayınlanan İki Yabancı adlı dizide Dr.Cem Arifoğlu'nu Canlandırdı. Keremcem; 2008 yaz dönemi için, Aşk Oyunu'nun yönetmeni Bülent İşbilen'in yönetmenliğini üstlendiği "Elif" adlı dizide zengin bir ailenin oğlunu canlandırdi.Ayrıca 2008 yazında iki cover şarkının yer aldığı bir single çıkaran Keremcem müzikal anlamda değil televizyon dizileri sayesinde tutunabildi.
Şarkıları müzik listelerinde yer bulamadı buna rağmen 2009 senesinde bir album daha cıkaran Keremcem bu son çalışmasından bir çok şarkıya klip çekti."Dokun" isimli albumun ilk çıkış parçası olarak "Son Bir Kez (Ağutos Böcekleri)" seçildi.
           


İlk bölümün kahramanı Murat Boz' a göre daha kapasiteli olan Keremcem soğuk yapısı ve başarısız şarkılarıyla gerçek bir star kimliğine bürenemedi.Yaptığı müzikle bir yerlerde duramayacağı belli olan Keremcem'in yakın zamanda bu performansıyla unutulacaklar arasına girmesi muhtemel!Üzgünüm çok estetik bir yüzün var ama canım şarkıların beş para etmez....





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Acıların Kadını : Bergen

Sex Bağımlısı Ünlüler

Linda Lovelace